June 29, 2015
Dronen Scanwing

Dronen Scanwing er designet til at kunne tage billeder fra de positioner, som giver de bedste ortofotos og bedste 3D-punktskyer. Generelt kan Scanwing give de bedste vertikale aerial billeder.

Dronen er bygget i letvægts EPO, som gør den modstandsdygtig over for slag, og reducerer personskader til et minimum ved uheld. Og skulle der opstå skader på dronen ved uheldige landinger, er det nemt at reparere det beskadige materiale. Dronen har fået dispensation af den danske trafikstyrelse (UAS category A1), således, at dronen må operere næsten alle steder - også beboede områder.

Dronen Scanwing indeholder advanceret elektronik, som gør dronen fuldautomatisk, og dronen har mulighed for at kunne anvende forskellige typer kameraer.

Dronen kan typisk fotografere et område på 1km² på en opladning (cirka 30 minutter uden at batteriet lider overlast).

Vægt: 1.5 kg (inklusiv kamera).
Vingespænd: 154 cm.
Motor: Elektrisk 'brushless' motor.
Batteri: 11.1 V, 4000 mAh.
Kamera: Sony QX1 - 20.1MP - APS-C (kontakt os for andre valg).
GSD: 1 cm per pixel 50 m højde.
Dækning: 100 hectares (1 km²) per flyvning ved 100 m højde (3.2 cm GSD).

Dronen er fuldautomatisk, og den konfigureres på følgende måde: Via din PC og programmet 'Mission Planner' kan du definere hvilke område, som skal gennem-fotograferes, og du kan definere flyvehøjde og hvor høj opløsningen skal være på billederne - og derudover kan du definere hvor flyet skal lande igen. Når du kommer ud på lokationen, skal du tænde den og armere den, og så kaste den mod vinden. Derefter vil dronen gennem-fotografere området og bagefter selv lande. Hvis du ønsker at lande drone manuelt, kan du overtage styringen af drone - dronen vil da fungere som et traditionelt fjernstyret fly.

Dronen kan fjern-kontrolleres af Nordic Drone via en internetforbindelse, hvis droneføreren har brug for assistance.

Dronen er designet og produceret i Danmark af Nordic Drone.